May the force be with you

vrijdag, december 22, 2006

Trip to Italy: day1

5u30, wekker loopt af, eenmaal snoozen, opstaan en met het fietsje naar berchem.

De trein op richting Schiphol.Ja schiphol! Door al de geruchten vanwege de staking in charleroi nog snel een vucht bij easyjet gekocht om alsnog weg te geraken.

Op tijd aangekomen, snel ingecheckt en hop de vlieger op:

SO FAR SO GOOD.

Met een kwartiertje vertraging goed aangekomen. Maar wat blijkt ....... onze bagage (samen met die van de helft van de andere bagages) staat op ons te wachten in amsterdam!!!!!!

Een sympatieke italiaanse dame moest plotseling 30 reizigers zo vriendelijk en zo stressloos (dit is absoluut geen probleem voor de doorsnee Italiaan) mogelijk uitleggen dat de bagage misschien bij de bagage van de avondvlucht zou zitten.

hebben we een stressy middagje milaan gedaan. Ons autootje gaan oppikken, wat rondgereden en tonnen aandacht gekregen van massa's lekkere italianen. Lag het aan onze looks of aan onze hippe schoenen?
Sorry als we bij onze terugkomst wat arrogant overkomen, maar dat is de survivaltechniek van Milanezen!

Tegen 7u dan maar naar de luchthaven gereden en in spanning de vlucht uit amsterdam afgewacht. Rond 8u30 kregen we dan de toegang tot het bagagedepot om daar te constateren dat onze 2 rugzakken ................................................. terecht waren.

Na 14u stress en tegenslag kon onze vakantie eindelijk beginnen. het enige wat nog ontbrak was een slaapplaats. Die vonden we in een dorpje genaamd Piacenza: Leuk klein gezellig hotelletje, genaamd het RITZ hotel.

Een welverdiende douche en nachtrust was ons lot!