May the force be with you

dinsdag, december 26, 2006

A trip to Italy: day 3

De dag gestart met een heerlijk ontbijtje in een schattig decor.

Even door de straatjes van Lucca geslenterd en een toren beklommen om van het schitterend uitzicht bij heldere hemel te bewonderen. Enkel de klim richting top van de toren verliep niet helemaal vlekkeloos. Ons Saartje heeft een panische angst voor duiven en aangezien wij de enigste toeristen waren ter plekke, zaten er in de traphal wat duifjes op Saartje te wachten. Ze (sarah dus) zat plots vier verdiepen lager dan waar ik zat!!!!!!!

Dan trokken we met ons autootje verder richting San Gimignano door Toscaanse landschappen. Ter plekke was het rustig slenteren door middeleeuwse steegjes.

Nadien verder richting Sienna en bijna onmiddellijk bij aankomst een slaapplaats gevonden in een jeugdherberg. 's Avonds nog even Sienna by night gaan bezichtigen. De weg terugvinden naar de jeugdherberg was veel moeilijker dan gedacht. Elke uitvalsweg rond Sienna hebben we gezien buiten diegene die we nodig hadden! Na een uurtje rondjes rijden waren we dan terug aan onze jeugdherberg.

We vielen goed in slaap maar rond 1u00 kreeg onze gang het bezoek van een dronken debiele Italiaan die op zoek was naar zijn vriendje Rafaello en deze dan ook luidkeels riep. Na een goed uur had hij hem gevonden! Al een geluk, want echt safe voelde ik mij daar nie in den bunker van Sienna.