May the force be with you

dinsdag, december 26, 2006

A Trip to Italy: day 4

Na een korte nachtrust, veel gevloek op den debiele Italiaan en een mini-ontbijtje bezochten we Sienna bij dag.

En dan konden we onze trip verder zetten richting de hoofdstad van Italie: Rome.

Het werd een rit met wederom enkele onvoorziene hilarische toestanden. Toen we halt hielden om een tasje expresso en capuccino te drinken sprong letterlijk en figuurlijk de vonk over. Een elektrische schok van de ene vinger van mij en de andere vinger van Saartje deed de expresso van mij over de schouder en op de jas van Sarah belanden. Buiten de plekjes ook een verschrikkelijke koffiegeur op de jas van S.

Na 2 uurtjes rijden moesten we bij aankomst in Rome tol betalen. 20 meter voor de betaalautomaat begaf de auto het en deed niets meer. Toeterende Italianen, stressy S en een Pieter die zeer machoachtig de gevarendriehoek neerplaatse. Sarah ging als een echte vent onder de kapoot kijken. Een lieve Italiaanse oude man probeerde ons autootje terug aan de gang te krijgen, maar tevergeefs: hij snapte het totaal niet: Incredibele! Na vele Italiaanse vloeken sloeg de motor toch terug aan. Auto vertrokken maar nu waren we ons betaalticket kwijt. Het kwam na enkele stressy momemten dan toch vanonder de zetel vandaan. En weg waren we.

Via onze reisgids een camping met bungalows gevonden en daar per telefoon een plaatsje gereserveerd.

volgende hindernis: de steegjes van Rome. Na drie keer de historische route (met als topattractie het Pantheon) per auto gezien te hebben (doe dit ons maar na), besloten we een iets of wat betrouwbare Italiaanse auto te volgen om zo terug op de voorziene wegen terecht te komen!

Dan in onze bungalow aangekomen, onmiddellijk naar de supermarkt getrokken om ons kerstmaaltijd samen te stellen!

Ons kerstmenu:

- nootjes
- dadels
- apericube
- nougat
- garnalen cocktail
- ciabatta
- tiramisu
- wijn

Na onze heerlijke maaltijd heeft S mijn haar eindelijk het zwarte Italiaanse kleurtje gegeven. Een geslaagde afsluiter voor deze bizarre kerstavond
Een fijne kerst voor iedereen!