May the force be with you

dinsdag, januari 02, 2007

A trip to Italy Day 10

Vandaag een drukke dag...

Begonnen met een laatste ontbijtje in de zon op ons terras. Daarna gaan shoppen in Sorento, Pieke heeft zijn oog laten vallen op D&G boxershort en wil nog een voorraad Limoncelo aanleggen.

Nadien een bezoekje gebracht aan de Vesuvius. Doodsangsten uitgestaan op de weg naar boven. Sarah heeft het al niet met die verwoestende berg en de weg naar boven verreist toch wel een stevig kunstje autorijden. En vooral NIET naar beneden kijken! Ging vrij vlotjes dankzij Madonna, maar dan... Op een onverwacht moment begon de auto te schuiven, ijzel! 2 opties; doorrijden of terugdraaien. Na een halve paniekaanval, die dankzij Pie zijn kalmerende woorden op tijd de kop werd ingedrukt, besloten om door te rijden. Eenmaal boven is het nog 20 minuten stappen en dan staan we naast de krater...waar nog rook uitkomt! Je hebt er ook een fantastisch zicht over Napels.

Dan terug naar beneden. Die tocht viel beter mee. Koers gezet richting Perugia, de hoofdstad van Umbrie. Maar wel 1 om nooit meer te komen, geen slaapplaats, dan pizzake gaan eten. Maar oh jee wat een bediening! Meteen ook kennis gemaakt met een ongekende italiaanse delicatesse, pizza met haar. Echt de slechtste die we tijdens ons verblijf hebben gegeten! We hadden zin om de boel daar een beetje te sabboteren, maar jammer genoeg kon dat plannetje niet doorgaan.

Uiteindelijk beland in Arezzo in een hotelletje bij keivriendelijke eigenaars.